Avantajele și dezavantajele anulării DPF-ului (Filtrului de particule)

General

Filtrul de particule (DPF) a început să fie montat de către producători din cauza normelor de poluare pe motoarele diesel. De câțiva ani ele au început să fie montate și pe motoarele pe benzină.

Care este scopul DPF-ului?

DPF-ul acumulează funingina în el, fumul negru, precum și anumite microparticule foarte dăunătoare sunt reținute. Când se acumulează o cantitate mai mare de funingină în DPF, are loc regenerarea, care la temperaturi foarte ridicate (peste 600 grade Celsius), arde funingina, astfel păstrând normele de poluare. Acesta este avantajul pentru ecologie desigur.

După anumite cicluri de regenerări (de obicei între 150 -300 mii km), DPF-ul nu mai reușește să curețe bine funingina, de aceea ea tot se acumulează, și regenerările devin tot mai frecvente. În aceste momente, este nevoie de a alege una din două opțiuni:

  • Cumpărarea unui nou filtru de particule – costuri între 1000 și 4000 euro;
  • Anularea filtrului de particule – costuri de câteva sute de euro și mai multe avantaje pentru motor;

Opțiunea cea mai corectă ar fi cumpărarea unui nou filtru de particule. Însă, la această uzură a motorului, un DPF nou nu va putea avea o durată prea mare de viață (opinia bloggerului);

Pe de altă parte, anulalea filtrului de particule vă va păstra ceva bani în buzunar și va ajuta motorul să “respire” mai bine. Dacă decideți să anulați DPF-ul, trebuie să aveți mare grijă la cine vă adresați. După ce este anulat fizic, trebuie resoftat din ECU. Dacă soft-ul nu este făcut bine, pot apărea alte probleme serioase.

Leave a Reply