De ce motorul Diesel pornește mai greu iarna ?

General

Majoritatea șoferilor au ales și aleg în continuare motoarele diesel din cauza consumului redus de carburant. Însă, comparativ cu motoarele pe benzină, dieselul necesită mai multă atenție și un mod mai corect de conducere.

Revenind la subiect, motorina are nevoie de temperaturi mai înalte pentru a putea porni motorul. De aceea, bujiile incandescente au un rol foarte important în pornirea motorului la temperaturi scăzute. Atunci când șoferul pune contactul, bujiile încep să încălzească cilindrii până la temperaturi imense. Atunci când bujiile nu mai funcționează corect, este nevoie de a pune contactul de repetate ori pentru ca ele să reușească să preîncălzească camera de ardere.

Așadar, pentru o pornire mai rapidă și mai eficientă, contactul se pune de 4-5 ori, și de fiecare dată se așteaptă până se stinge martorul de încălzire.

Dacă mașina a stat foarte mult pe loc și afară sunt temperaturi foarte scăzute, există șansa ca să înghețe atât de mult motorina, încât să se stratifice. În aceste momente motorul nu mai poate fi pornit decât dacă mașina este împinsă într-un garaj cald sau până afara se încălzește.

Leave a Reply